Αρθρογραφία Μελών

Απαιτούνται αλλαγές και συμμαχίες για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣ ΠΡΑΤΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 25-6.9.2021

Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική ριζικών αλλαγών που να εξασφαλίσουν την αναγέννησή της και την υλοποίηση του οράματος μιας Ελλάδας κοινωνικά δίκαιης, ανεξάρτητης, κυρίαρχης.

Στη χώρα δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι για το μέλλον της που δεν αντιμετωπίζεται με μια πολιτική μετρολογία και μόνο. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Από το ρεκόρ χρέους, την σπατάλη πόρων και την καταστροφή του δημόσιου πλούτου που λεηλατείται από την Ολιγαρχία και τη ΝΔ, την συνεχόμενη αύξηση των τιμών και την μείωση του λαϊκού εισοδήματος, την υπονόμευση του ασφαλιστικού συστήματος και την έλλειψη πραγματικής γενναίας χρηματοδότησης και στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και της μισθωτής εργασίας, μέχρι την συνεχή υποχώρηση στο τουρκικό μπούλινγκ σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και την ουσιαστική εγκατάλειψη της Κύπρου και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σήμερα το καθοριστικό στοιχείο είναι η αποκάλυψη των πραγματικών συμφερόντων που διαχωρίζουν την ελληνική κοινωνία. Αυξάνεται η ανάγκη παραγωγής προοδευτικής-πατριωτικής στρατηγικής με στόχο να ανατραπεί η πορεία παρακμής της χώρας και να διασφαλιστεί η αναγέννησή της. Καθοριστική είναι, επίσης, η καταπολέμηση του αυταρχισμού, καθώς και κάθε είδους «λασπομαχίας» που εμποδίζει την ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματά της χώρας που κοντεύουν «να την καταπιούν». Είναι η καταπολέμηση των προνομίων της Ολιγαρχίας και της αυξανόμενης ανισότητας στην κοινωνία, της ανεργίας, της κοινωνικής φτώχειας. Είναι, ακόμα, η αποτροπή του σκοταδισμού στην παιδεία και στον πολιτισμό. Η ενίσχυση του ΕΣΥ και της λαϊκής κατοικίας. Στήριξη στον αγροτικό τομέα ώστε να εξασφαλίζεται η διατροφική επάρκειά της χώρας.

Ο τόπος έχει ανάγκη ενός νέου φιλολαϊκού οράματος ως οδηγού δράσης και ιεράρχησης της πολιτικής της αριστεράς που να στηρίζεται στην ενωτική πρότασή μας «Έξι άξονες παραγωγικής-δημοκρατικής-αναγέννησής της ελληνικής κοινωνίας. Μακριά από κάθε είδους πολιτικής «αριστερού life style».

Σήμερα η πολιτική συμμαχιών ανάμεσα στις προοδευτικές-δημοκρατικές δυνάμεις, η πατριωτική γραμμή και η ενίσχυση της οργάνωσης του ΠΡΑΤΤΩ είναι επιτακτική ανάγκη.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: