Αρθρογραφία Μελών

Ανακοίνωση ΠΡΑΤΤΩ: Σε απόγνωση οι αγρότες από την αδιάθετη παραγωγή

Αγροτικό Τμήμα ΠΡΑΤΤΩ

Το ΠΡΑΤΤΩ από την αρχή της πανδημίας επισήμανε τις  επιπτώσεις της στην αγροτική παραγωγή και την ανάγκη αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας, με στο στόχο την επάρκεια ποιοτικών τροφίμων για κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, δέσμια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μεγάλων συμφερόντων που εξυπηρετεί άφησε για μια ακόμη φορά τον αγροτικό κόσμο στην τύχη του, με τα προϊόντα απούλητα στα χωράφια, λόγω των επιλογών της στα μέτρα στήριξης της πανδημίας.

Οι «κορωνοενισχύσεις» μέσω Περιφερειών, που η πλειοψηφία τους ανήκει στο κυβερνών κόμμα, κατευθύνθηκαν (100% μη επιστρεφόμενο ποσό) στα μεγάλα συσκευαστήρια και τους χονδρεμπόρους, καθώς και το 50% της μη επιστρεπτέας από το Υπουργείο Οικονομικών, με βασική προϋπόθεση την πτώση τζίρου το 2020-21, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αποτέλεσμα, ήταν η μη απορρόφηση της παραγωγής. Τα προϊόντα σαπίζουν στα χωράφια (εσπεριδοειδή, κηπευτικά) η διατίθενται σε εντελώς εξευτελιστικές τιμές.

Το ΠΡΑΤΤΩ στηρίζει τον αγροτικό κόσμο της πατρίδας μας  και τους προτρέπει να προχωρήσουν σε συνεργατικά σχήματα και ομάδες παραγωγών, ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό το προϊόν του μόχθου τους και να στηρίξουν το εισοδήματα τους.

Παράλληλα,  χαιρετίζει τη νέα προσπάθεια των συνεταιρισμών για κοινό βηματισμό, μέσω του νέου φορέα και τους επιστεί την προσοχή να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος που αμαύρωσαν τις συνεργατικές αξίες και αρχές στη χώρα μας. 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: