Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση ΠΡΑΤΤΩ: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ισότητα κοινωνική πρόοδος

 Σήμερα παγκόσμια ημέρα των γυναικών το ΠΡΑΤΤΩ τιμά τους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών. Αγώνας που σήμερα έχει να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις του συστήματος, τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ. Πολιτικές που εντείνουν και οξύνουν τις ανισότητες των δύο φύλων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση της ΝΔ συστηματικά ελαχιστοποιεί το χώρο δράσης των γυναικών, τόσο στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της εργασίας, όσο και στα δημόσια κέντρα λήψης αποφάσεων και εξουσίας. Τα πρώτα θύματα της ανεργίας και της υπονόμευσης της δημοκρατίας είναι οι γυναίκες.

Με τα μέτρα εγκλεισμού που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός και οι περιορισμοί μετακίνησης, αυξάνουν τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα στο κοινωνικό -οικογενειακό περιβάλλον των γυναικών και των παιδιών τους. Τα μέτρα εγκλεισμού ενισχύουν την ανισότητα των φύλων με άμεσες και έμμεσες  επιπτώσεις στην υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών. Πρόκειται για μια κατάσταση με όλο και περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι γυναίκες ΑμΕΑ και τα παιδιά ΑμΕΑ, οι προσφύγισσες και μετανάστριες, οι άνεργες γυναίκες και οι γυναίκες μονογονεϊκών οικογενειών.

Τιμώντας τις γυναίκες σήμερα και κάθε μέρα για τον άνισο αγώνα που δίνουν καθημερινά, πιστεύουμε ό,τι είναι ώρα για ένα ασφαλές εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον για τις γυναίκες και για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα μεταξύ των δύο φύλων. Η ενεργή συμμετοχή των γυναικών  στην κοινωνία μπορεί να διαμορφώσει μια πιο δημοκρατική κοινωνία, μια κοινωνία δικαίου. Η ισότητα των γυναικών είναι βήμα προόδου για όλη την κοινωνία.

To ΠΡΑΤΤΩ καλεί τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς, κάθε άντρα και γυναίκα, να στηρίξουν πρακτικά και να υιοθετήσουν σταθερά τις διεκδικήσεις του γυναικείου κινήματος για ισοτιμία στην οικογένεια, στην εργασία, στα δικαιώματα. Για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και των παιδιών. Για τον πλήρη σεβασμό των γυναικών και αναγνώρισης του καθημερινού τους έργου.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: