Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση ΠΡΑΤΤΩ: Η λειτουργία της ΝΔ ως τυραννία οδήγησε στα έκτροπα της Ν. Σμύρνης

Η συγκάλυψη περιστατικών αναίτιας αστυνομικής βίας και η παντελής έλλειψη λογοδοσίας από την αστυνομία οδήγησε στα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη.

Το ΠΡΑΤΤΩ αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 και τη νίκη της ΝΔ επισήμανε με ανακοίνωση του τους κινδύνους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Δημοκρατία από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τον αυταρχισμό στην άσκηση εξουσίας.  Ένας από αυτούς ήταν η αύξηση  των μέτρων καταστολής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και τις διεκδικήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ Ν. Κοτζιάς είχε προειδοποιήσει ότι  «η ΝΔ πιστεύει ότι η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία μπορεί να λειτουργεί ως τυραννία»,  υπονομεύοντας τη λειτουργία του πολιτεύματος, το κράτος δικαίου, το διαχωρισμό των εξουσιών και την συνέχεια και ασφάλεια του δικαίου.

Το ΠΡΑΤΤΩ έχει καλέσει τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις σε συμπόρευση σε προγραμματική βάση και σύμπραξη για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που καραδοκούν. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ειδικά η άσκηση αστυνομικής βίας στην πλατεία της Ν. Σμύρνης επαναφέρουν την ανάγκη αυτή.

Το ΠΡΑΤΤΩ καταγγέλλει αυτές τις έκνομες ενέργειες, ζητεί τη διακρίβωση αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς και καλεί σε παραίτηση τον αρμόδιο υπουργό.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: