Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Πράττω: Καταδικαστέα η βία σε βάρος φοιτητών του ΑΠΘ

Η αυξανόμενη βίαια αστυνομική καταστολή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, θυμίζει εποχές που όλοι πιστεύαμε ότι είχαν παρέλθει.

Η  κατασταλτική αντιμετώπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της διαμαρτυρίας, της ελευθερίας του λόγου και του σεβασμού της αντίθετης άποψης, αντίκειται στο Σύνταγμα και στην Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και υποσκάπτει τη Δημοκρατία. H επίδειξη αυταρχισμού οξύνει τα προβλήματα και αυξάνει τις αντιδράσεις.

Η απόφαση του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και τα θλιβερά γεγονότα υπέρμετρης Αστυνομικής βίας που ακολούθησαν, έπρεπε να αποφευχθούν και είναι καταδικαστέα. Η επέμβαση Αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιείται μόνο όταν τελούνται εγκλήματα.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες υπεράσπισης του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και συμπαρατασσόμαστε με φοιτητές, καθηγητές και υπαλλήλους, που αγωνίζονται για αξιοπιστία πτυχίων, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση,  επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Η νεολαία μας είναι το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνίας για το μέλλον της χώρας. Δεν είναι εγκληματίες, αντίθετα είναι η προοπτική της χώρας και στην παρούσα συγκυρία αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα και εντεινόμενες ανισότητες. Οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στους συλληφθέντες πρέπει να αποσυρθούν.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: