Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Πράττω: «Ένοχη σιωπή του ΥπΑΑΤ για τα βοσκοτόπια των Κυκλάδων»

Αγροτικό τμήμα ΠΡΑΤΤΩ

Ανάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι των Κυκλάδων με την κομπίνα των δηλωμένων βοσκοτόπων από «συναδέλφους» τους που δεν κατοικούν μόνιμα στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και δεν έχουν ζωικό κεφάλαιο!

Η κομπίνα ήρθε στο φως μετά από ελέγχους στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2019 και 2020, όπου διαπιστώθηκε ότι δηλώνονται πάνω από 1000 στρέμματα ανά παραγωγό, με τον κωδικό ποικιλίας 90002: «Βοσκότοπος σε καλή κατάσταση» στα νησιά των Κυκλάδων από δικαιούχους επιδοτήσεων που κατοικούν στην Κρήτη.

Η υπόθεση αφορά τα νησιά: Άνδρος, Ανάφη, Κέα, Σίφνος, Σέριφος, Σίκινος, Ίος, Φολέγανδρος, Κίμωλος και Μήλος. Έγινε δε αντιληπτή πριν ένα χρόνο από κτηνοτρόφους κατά την προσθήκη νέων αγροτεμαχίων, όπου με έκπληξη διαπίστωσαν ότι αυτά είχαν χαρτογραφηθεί από παραγωγούς εκτός Κυκλάδων…

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στον Υπουργό κ. Βορίδη και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Κυκλάδων, όπου αναφέρεται λεπτομερώς στο θέμα και πολύ σωστά επιμένει για εξηγήσεις.

Το ΠΡΑΤΤΩ Κυκλάδων παρακολουθεί από κοντά το ζήτημα και καλεί τον Υπουργό να δώσει σύντομα τις απαραίτητες εξηγήσεις, καθώς και τους λόγους που πολλοί κτηνοτρόφοι των νησιών μας έμειναν εκτός της έκτακτη ενίσχυση των 3,9 ευρώ από την πανδημία.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: