Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Πράττω για Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να θέσουμε φραγμό στις υποχωρήσεις και τις αποτυχίες – χρειάζεται μια άλλη πολιτική

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία αποτελεί ένα ράπισμα στην ίδια την διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης. Συμφέροντα και σκοπιμότητες λίγων κρατών μελών, όπως της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας τέθηκαν υπεράνω των αρχών και αξιών της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Διπλωματικά απροετοίμαστη η κυβέρνηση δεν οικοδόμησε προϋποθέσεις εφαρμογής ουσιαστικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και συμφώνησε απλά σε μια διατύπωση για «πιθανές κυρώσεις» και μάλιστα σε δευτερεύοντα ζητήματα. Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση δεν προειδοποίησε τους εταίρους στην ΕΕ ότι θα έχουν κόστος και τα δικά τους συμφέροντα εφόσον συνεχίζουν να επιτρέπουν σε τρίτη χώρα να παραβιάζει ευρωπαϊκά σύνορα και το διεθνές δίκαιο. 

Τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι «λεονταρισμοί» του πρωθυπουργού και οι τάχα «διαφοροποιήσεις» του αρμόδιου υπουργού του είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο σε εσωκομματικές ίντριγκες.

Η χώρα υπέστη διπλωματική ήττα. Είναι προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού του Εξωτερικών η αποτυχία του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Ελλάδας. Καλλιέργησε προσδοκίες και ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Δεν ασκείται εξωτερική πολιτική με επικοινωνιακούς και εσωκομματικούς όρους.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία άλλη πολιτική Σωτηρίας και Κοινωνικής Αναγέννησης. Η χώρα έχει ανάγκη από την ενδυνάμωση του Πατριωτικού-προοδευτικού ρεύματος για να σταματήσει η κατηφόρα προς την παρακμή της.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: