Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Πράττω: Οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα

Πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά και δημοκρατικά μας ήθη και πρόδηλα επιλεκτική είναι η ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση κατά των πολιτικών αρχηγών του Σύριζα, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, για τα «αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονωϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή» σε μία αντισυνταγματική αστυνομική διάταξη για τις συμβολικές εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης για πολιτικές σκοπιμότητες που στόχο έχουν την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης των βουλευτών είναι απαράδεκτη σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος (άρθρο 61 και 62) και την διάκριση των εξουσιών σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Ουδείς εισαγγελέας δεν είναι απαλλαγμένος της υποχρέωσης να σέβεται το Σύνταγμα, τις διατάξεις και προβλέψεις του. Οι υποθέσεις που αφορούν εκλεγμένους πολιτικούς ή μπαίνουν στο αρχείο ή μεταβιβάζονται στη Βουλή. Διαφορετικά θα πάψει να υπάρχει διάκριση εξουσιών που είναι θεμελιακή για την Δημοκρατία μας.

Ενόψει των αυξανόμενων προβλημάτων στη λειτουργία του δημοκρατικού θεσμικού συστήματος επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή μας, ότι η προάσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου θα επιτευχθεί μόνο μέσα από την κοινή δράση και συμπαράταξη των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: