Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Πράττω: Η χώρα πρέπει να ορθοποδήσει. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική.

Ομολογία αποτυχίας της προστασίας της υγείας των πολιτών, καθώς και της προετοιμασίας των υποδομών του υγειονομικού συστήματος της χώρας, συνιστούν οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, που τον καθιστούν υπεύθυνο για το παραπέρα βάθεμα της πολύπλευρης κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε, στην πρώτη φάση της κρίσης, να ακολουθήσει το παράδειγμα κρατών όπως η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, που με μαζικά τεστ και υποχρεωτική χρήση της μάσκας, απέφυγαν τα χειρότερα και έχουν σήμερα ανθηρή οικονομία και αύξηση στις εξαγωγές. Αρνήθηκε να δυναμώσει το δημόσιο ΕΣΥ.

Αντίθετα, επέλεξε να σπαταλήσει τα χρήματα στην υποστήριξη λίγων ολιγαρχών και να προετοιμάζεται για το κτύπημα του λαϊκού παράγοντα με έκτακτα μέτρα και αυταρχισμό. Αντί πολιτικής, προσπάθησε να ακολουθήσει την πολιτική του «άδειου πουκάμισου» και της επικοινωνιακής προβολής του.

Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει προσλήψεις υγειονομικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, να ενισχύσει τις δομές σε υγεία, παιδεία και μεταφορές. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το πώς, μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ισχυριζόταν ότι η πίεση στο σύστημα Υγείας ήταν διαχειρίσιμη και σήμερα ανακοινώνει lockdown γιατί το ΕΣΥ θα καταρρεύσει.

Οι συνέπειες της νεοφιλελεύθερης στάσης της κυβέρνησης, καταστρέφουν  την οικονομία και οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση τη χαμηλή και μεσαία τάξη των Ελλήνων, στην υπονόμευση της ίδιας της διαβίωσής τους. Έδωσε δε, τροφή στους συνωμοσιολόγους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η αποδοχή αναγκαίων μέτρων.

Ευθύνες υπάρχουν στα τμήματα της αντιπολίτευσης που δεν αντιλήφθηκαν τι γινόταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Τα οποία υποστήριζαν εκείνους που έλεγαν ότι με τη χρήση μασκών θα πεθάνουμε και που ανέχτηκαν να περιορίζεται η λειτουργία της δημοκρατίας.

Το ΠΡΑΤΤΩ εκτιμά ότι είναι η ώρα πατριωτικών πρωτοβουλιών, στον τομέα της καταπολέμησης της πανδημίας και της υπεράσπισης της δημοκρατικής λειτουργίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει να συνδράμει με σχέδιο και παρεμβάσεις.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: