Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ.  Άμεσα μέτρα για την Υγεία και τα σχολεία

Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2020

     ΤΟ ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ εκτιμά, ότι η κυβέρνηση δεν κατανοεί τον τομέα της παιδείας ως μια επένδυση που συμβάλλει αποφασιστικά στη μεγέθυνση της οικονομίας και της ανάπτυξης της κοινωνίας. Στην δημόσια παιδεία δίνει «ότι περισσεύει» από την ενίσχυση των φίλων της και των επιχειρηματικών στηριγμάτων της, ενώ καλλιεργεί σκοταδιστικές αντιλήψεις, ιδιαίτερα η κ. Κεραμέως, η οποία πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί.

Η εκπαίδευση σήμερα, έχει ανάγκη επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και σε υλικό προσαρμοσμένο στην εποχή του κορωνοϊού. Νέων χώρων διδασκαλίας. Για κάθε παιδί ένα θρανίο με την απαραίτητη απόσταση από το άλλο. Για κάθε μαθητή όλα τα μέτρα υγιεινής, δωρεάν από την πολιτεία. Η νέα γενιά είναι η ελπίδα και η προοπτική του τόπου. Απαιτούνται, ακόμα, προσλήψεις και μονιμοποίηση εκπαιδευτικών, καθώς και προσλήψεις προσωπικού καθαρισμού.

Ως προς την κρίση του κορωνοϊού, το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ διαπιστώνει, ότι δυστυχώς δικαιώθηκε η κριτική του προς την κυβέρνηση, όταν πολλοί συναινούσαν άκριτα στις επιλογές της. Η χώρα βυθίζεται ως νέος Τιτανικός. Οι κανόνες κοινωνικής και οικονομικής ζωής καταργούνται. Η ΝΔ δείχνει να ενδιαφέρεται κύρια για τη στήριξη των ημέτερων και των κερδών τους. Η χώρα έπρεπε να είχε πορευτεί με την προώθηση της μαζικής και σωστής υλοποίησης προληπτικών μέτρων όπως μάσκες και τεστ, ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και του προσωπικού σε αυτά, συστηματικού εντοπισμού της αλυσίδας διάδοσης της νόσου. Μέτρα συνδυαζόμενα με την φροντίδα για τη διατήρηση της οικονομίας ζωντανής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν όλα τα μέτρα διασφάλισης της υγείας των συμπολιτών μας, με ειδικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες, αξιοποίησης των τεχνολογικών δυνατοτήτων και οικονομικής στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Όλα αυτά, ενταγμένα σε ένα σχέδιο ανάταξης της χώρας.

Η κυβέρνηση οδηγεί με την πολιτική της τη χώρα σε μια πορεία αποδιοργάνωσης και πιθανού χάους. Πορεία που υποσκάπτει τις δυνατότητες αντίστασης της Πατρίδας απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εδαφική κυριαρχία της. Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει έμπρακτα όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης.

Στην συνεδρίασή του, το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ εξέτασε, επίσης, οργανωτικά και επικοινωνιακά ζητήματα της καμπάνιας νέων μελών και οικονομικής στήριξης που θα αρχίσει μετά την 1η Οκτωβρίου.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: