Ανακοινώσεις

Τουρισμός: Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί στο ξεπούλημα επιχειρήσεων, στην ανεργία, στην πείνα. Προτάσεις του ΠΡΑΤΤΩ

Αθήνα 30 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΤΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα, ταξικότητα και χωρίς σχέδιο τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού και των ανθρώπων που εργάζονται και ζουν απ’ αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η φτηνή εξαγορά τους από μεγάλα συγκροτήματα, ιδιαίτερα τις «γνωστές» ξένες εταιρείες.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ τα οποία καταλήγουν σε τράπεζες, που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ζητώντας υπέρογκα επιτόκια για ευρωπαϊκά χρήματα, τα οποία ουσιαστικά τους έχουν παραχωρηθεί, αρνούμενες να τα δώσουν στους πραγματικούς αποδέκτες τους. Η ΕΕ παρέχει δανεισμό για τον τουρισμό με χαμηλότατα επιτόκια, μέχρι και -0,1%. Όμως, πλην, των μεγάλων και υμετέρων, όλοι οι υπόλοιποι δανείζονται, εάν δανείζονται, με υψηλό επιτόκιο, 4,2 μέχρι 8%.

Τα καθυστερημένα μέτρα της κυβέρνησης βρίθουν κοινωνικών διακρίσεων και είναι χωρίς προοπτική. Οι περισσότεροι μισθωτοί του κλάδου μένουν άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι με μισθούς πείνας. Ειδικά στις περιοχές που ζουν από τον τουρισμό, κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η επιβίωση του πληθυσμού τους.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύει τα μονοπώλια στις μεταφορές και τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές, εκτινάσσοντας τα κόστη, με αποτέλεσμα να στερούν τη δυνατότητα και στους Έλληνες να μεταβούν στους τόπους προορισμού τους, ακυρώνοντας τις ανεπαρκείς προτάσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού.

Το ΠΡΑΤΤΩ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, που υπηρετούν την φιλοξενία στη Χώρα μας και αντιτίθεται σε κάθε πολιτική, που στοχεύει στο ξεπούλημα των δομών του ελληνικού τουρισμού σε ξένους κεφαλαιούχους και απρόσωπα funds, γιατί ο έλεγχος του τουριστικού προϊόντος της χώρας θα πρέπει να μείνει σε ελληνικά χεριά.

Το ΠΡΑΤΤΩ πιστεύει ότι μέσα στην κρίση είναι δυνατό και αναγκαίο να προωθηθούν βασικές δομές και μακρόχρονα έργα στήριξης του τουρισμού. Να στηριχτούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Να διαμορφωθεί και προωθηθεί στις τουριστικές περιοχές σαφές χωροταξικό σχέδιο. Να μηδενιστεί για φέτος ο ΦΠΑ στα νησιά. Να επιδοτηθούν γενναία οι μεταφορές προς αυτά. Τέλος, να καθιερωθούν και προωθηθούν μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: