Ανακοινώσεις

ΠΡΑΤΤΩ Ξάνθης: ελλιπής σχεδιασμός και μειωμένο ενδιαφέρον, οδήγησαν στη νέα καραντίνα στους οικισμούς του Δήμου Μύκης

H σημερινή για  δεύτερη φορά   εφαρμογή  επταήμερης καραντίνας λόγω κορονοιού μέσα σε διάστημα ενός  μηνός, στους οικισμούς του Δήμου Μύκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης,  αναδεικνύει τον  ελλιπή σχεδιασμό  και το μειωμένο  ενδιαφέρον  από την κυβέρνηση και τους τοπικούς  θεσμικούς   φορείς για  μια ευπαθή περιοχή , αυτή των Πομακοχωριών της ορεινής Ξάνθης.

Η εν λόγω περιοχή  μετά από ενάμιση περίπου μήνα καραντίνας και δοκιμασίας με τον ιό Covid -19 ,αρχές Απριλίου με μέσα Μαΐου ,αφέθηκε στην τύχη της,  στη κρίσιμη περίοδο  του ανοίγματος της περιοχής με τον έξω κόσμο ,που  συνέπεσε με την εορτή του  τέλους του Ραμαζανιού.

Η απουσία ελέγχου   των μουσουλμάνων  επισκεπτών  από   βορειοευρωπαϊκές χώρες, τη Βουλγαρία  και την Τουρκία στα Πομακοχώρια,  η έλλειψη καθοδήγησης των κατοίκων κατά τις ιδιαίτερες αυτές εορταστικές ημέρες, καθιστούσε θέμα χρόνου  την επανεμφάνιση του κορονοιού στην περιοχή.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η οργάνωση των ομαδικών διαγνωστικών τεστ που αποφασίστηκαν στα τέλη Μαΐου, έπασχε από μειονεκτήματα, κυρίως στόχευση και  ενημέρωση των κατοίκων της εν λόγω περιοχής ,με αποτέλεσμα ο αριθμός των τεστ και η προσέλευση να είναι εξαιρετικά μικρή.

Λυπούμαστε που τα Πομακοχώρια της Ξάνθης πληρώνουν βαρύ υγειονομικό φόρο. Ευχόμαστε να είναι ο τελευταίος.

Είναι επιτακτική ανάγκη, στην Ξάνθη και σε όλη τη χώρα, να ληφθούν άμεσα μέτρα συνεχόμενου υγειονομικής κάλυψης και υγειονομικού ελέγχου στην περιοχή. Να χρησιμοποιούνται μαζικά τα τεστ και να διασφαλιστεί ότι δεν θα εισέρχονται οι τουρίστες χωρίς υγειονομικές υποχρεώσεις.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: