Ανακοινώσεις

ΠΡΑΤΤΩ: Χωρίς τόλμη και σχέδιο για το μέλλον, με κυβιστήσεις,  δεν επιλύονται τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα

Αθήνα 3 Ιουνίου 2020

Συνεδρίασε, χθες (2/6/20) το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΡΑΤΤΩ και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα. Τα μέλη της Κίνησης επεξεργάζονται αυτό το διάστημα προτάσεις για την οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, μέσω μίας Εθνικής Στρατηγικής, που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των αγροτών, κτηνοτρόφων και ιχθυοκαλλιεργητών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εταιριών στους κλάδους αυτούς.

Το ΠΣ του Πράττω εξέτασε και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων περί «αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα». Τρία σημεία το χαρακτηρίζουν:

Το πρώτο είναι η θεαματική κυβίστηση της ΝΔ και του αρμόδιου υπουργού στο ζήτημα της βιομηχανικής κάνναβης. Αν θυμόταν τα όσα έλεγε από το βήμα της Βουλής παλαιότερα, το λιγότερο που όφειλε να πράξει ήταν να ζητήσει συγνώμη και το ορθότερο να παραιτηθεί.

Το δεύτερο, είναι η μεγάλη υποκρισία στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων και της προστασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων μας. Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ υποθήκευσε το μέλλον τους, πριν απ’ όλα με το ξεπούλημα της φέτας στις συμφωνίες ΕΕ με Καναδά και Ν. Αφρική. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση όσο ήταν Κυβέρνηση δεν έπραξε μέχρι τέλους τα αυτονόητα για την προστασία τους και απέσυρε το βέτο που είχε θέσει ο τότε ΥΠΕΞ.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε τη στάση όλων των Βουλευτών όταν έρθουν οι συμφωνίες προς επικύρωση στη βουλή.

Το τρίτο, αφορά στις επιστροφές επιδοτήσεων και στην «ΑΓΝΟ». Ανοίγει με ένα τρόπο ο δημόσιος διάλογος για τα αίτια της κρίσης του συνεταιριστικού κινήματος και της χρεοκοπίας των συνεταιρισμών από τις πολιτικές των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που αμαύρωσαν τις ιδέες του συνεργατισμού στη χώρα μας.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: