Αρθρογραφία Μελών

Περί Αντιπολίτευσης ή μη – όχι αντιπολίτευση τύπου Πρεσπών.

του Νίκου Κοτζιά

 

Διαβάζω ότι η αριστερά δεν πρέπει να κάνει αντιπολίτευση όπως η ΝΔ για ΜΑΤΙ και ΠΡΕΣΠΕΣ. Ορθό, ορθότατο. Συμφωνώ. Αλλά δεν πρέπει αυτή η θέση να γίνει άλλοθι προκειμένου να μη γίνεται αντιπολίτευση.

Και να είμαι σαφής ως οφείλω: η σημερινή γραμμή της «ήπιας» αντιπολίτευσης» δεν προέκυψε στην περίοδο του Κορωνιού. Την «τρέχει» η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι του 2019. Τότε που ηγετικά στελέχη του έφτασαν να γράφουν ότι στα ελληνοτουρκικά ζητήματα το κόμμα τους δεν θα κάνει κριτική. Αλλά και στην περίοδο του Ιού άφησαν να αλωνίζει η ΝΔ με στρεβλά στοιχεία για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Δεν συνέβαλαν ως έπρεπε στην αποκάλυψη της πραγματικότητας.

Υποτίμησαν επί μήνες τα ζητήματα της δημοκρατίας. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι οι επιθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι σε ένα λαϊκό κίνημα που δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί, είναι στα σπάργανα, αποτελεί κλασσική περίπτωση «ταξικής πάλης από τα πάνω», ενός προληπτικού αυταρχισμού.

Το πρόβλημα δεν ήταν για μένα αν κλείνουν ή όχι οι ναοί, που φαίνεται ότι απασχολεί αρκετούς στον ηγετικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν αφαιρούνται ή όχι δικαιώματα από τους πολίτες, ιδιαίτερα τους μισθωτούς. Αν γίνεται ανακατανομή δικαιωμάτων και εισοδημάτων. Αν εγκαταλείπονται πατριωτικές θέσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό.

Επαναλαμβάνω, όχι αντιπολίτευση τύπου Πρεσπών. Το υπογράφω για πολλούς λόγους. Αλλά όχι και να χρησιμοποιούνται οι Πρέσπες ως άλλοθι για να μη γίνεται αντιπολίτευση.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: