Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση ΠΡΑΤΤΩ: Το ΠΣ καλεί σε συστράτευση και διαμόρφωση προγράμματος για την Ελλάδα του 21 ου αιώνα

Αθήνα 14/5/2020

 

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 13.5.2020, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΡΑΤΤΩ και εξέτασε την τακτική της οργάνωσης για το επόμενο διάστημα.

Το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ κάνει έκκληση προς όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις, να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα απέναντι σε μια άκρως δύσκολη κατάσταση για τον Λαό και την Πατρίδα. Επαναλαμβάνει προς όλες την πρότασή για συντονισμό, κοινή δράση και διάλογο. Περιμένει πρακτικές απαντήσεις από αυτούς που καταρχάς συμφώνησαν με την πρότασή μας και λιγότερη αλαζονεία από αυτούς που δεν την αποδέχτηκαν.

Το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταματήσουν να σπαταλούν φαιά ουσία για ανούσιες υποθέσεις. Να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός προγράμματος για μια Ελλάδα του 21ου αιώνα που θα αναβαθμίσει τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον, θα ισχυροποιήσει την ελληνική οικονομία και θα κάνει την κοινωνία της πιο δίκαιη. Θα διασφαλίζει την ψηφιακή ανάπτυξη και «ψηφιακή κυριαρχία» της Ελλάδας.

Το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ καλεί όλες τις δημοκρατικές-προοδευτικές, οικολογικές και πατριωτικές δυνάμεις σε κοινή συστράτευση απόκρουση της «ταξικής πάλης από τα πάνω», που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Ενάντια στον σκοταδισμό, στον αυταρχισμό και τον νεοσυντηρητισμό. Για απόκρουση των επιθέσεών της σε όλα τα μέτωπα: στο σχολείο και το πανεπιστήμιο, στους τόπους εργασίας και δράσης, στον πολιτισμό και στα δικαιώματα.

Τέλος, το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ καλεί κάθε δημοκράτη και πατριώτη σε μια κοινή συστράτευση παρεμπόδισης της πορείας υποχωρήσεων της κυβέρνησης της ΝΔ έναντι της Τουρκίας. Επίσης, στον ενδοτισμό ως προς το Κυπριακό πρόβλημα, πρέπει να ορθωθούν ισχυρά εμπόδια. Καλεί, ακόμη, όλους σε στήριξη της προσπάθειας εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ανάπτυξης των σχέσεων της χώρας στην περιοχή.

Η Ελλάδα διεκδικεί όλα τα δικαιώματά της και δεν θα επιτρέψει την εγκατάλειψή τους. Η κοινωνία δικαιούται ένα καλύτερο αύριο.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: