Ανακοινώσεις

ΠΡΑΤΤΩ: Υγειονομική βόμβα η επιστροφή στα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης

Αθήνα 29/4/2020

 

Τα σχολεία έκλεισαν με το επιχείρημα ότι είναι «υγειονομικές βόμβες». Τι έχει αλλάξει;

Η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, με εξαίρεση εκείνων της Γ’ Λυκείου, είναι άνευ ουσίας. Μάλιστα, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο, η κυβερνητική απόφαση να αποδειχθεί ανεύθυνη και επικίνδυνη. Στη Γερμανία, μετά το άνοιγμα και των σχολείων, ο ρυθμός διάχυσης της επιδημίας αυξήθηκε και υπάρχουν σκέψεις να ξανακλείσουν.

Λέγεται ότι η κυβέρνηση, αγνοώντας τις ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας και τη διχογνωμία των λοιμοξιολόγων, εξυπηρετεί ιδιώτες σχολάρχες. Υποστηρίζεται, ακόμα, ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με πρόθεση εκλογικών παιχνιδιών. Εάν αληθεύει, έστω και ένα από αυτά, τότε μετατρέπει τους μαθητές σε πειραματόζωα. Επιχειρεί μέσω των παιδιών να αναπτύξει ανοσία στην Κοινότητα;

Οι μαθητές μέχρι και τη Β’ Λυκείου, θα πρέπει να προαχθούν χωρίς εξετάσεις και η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, ώστε να γίνει αναπλήρωση σε τυχόν ελλείψεις στη διδακτέα  ύλη.

Για να λειτουργήσει η επόμενη χρονιά με επιτυχία, πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό. Να διευρυνθεί η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και να στηριχθούν οι μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από οικογένειες με μεγάλες οικονομικές ανάγκες. Ζητάμε χρήματα για την Παιδεία και τη νέα γενιά. Όχι για να στηρίζονται οι γνωστές άγνωστες παρέες.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της μαθητιώσας νεολαίας μας, του μέλλοντος της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει μόνο η ατομική ευθύνη, υπάρχει και η κυβερνητική και αυτό πρέπει να αποδεικνύει η κυβέρνηση για κάθε ενέργειά της, διαφορετικά είναι υπόλογη.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα σε κοινό αγώνα για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, και τεχνολογικά ανεπτυγμένο σχολείο.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: