Αρθρογραφία Μελών

Τα νέα μέτρα: ασπιρίνες σε βαριά ασθενή.

του Χρήστου Κουτσονάσιου
Δικηγόρου Αθηνών

 

3,8 δισ. είναι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση όταν στην Πορτογαλία (με τον αντίστοιχο πληθυσμό) φτάνουν τα 9,2 δισ. και στην Ισπανία περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

Τι δεν ρυθμίζουν:

α) Δεν προβλέπουν τίποτα για τους λογαριασμούς επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Τηλεφωνία) που συνεχίζουν να τρέχουν χωρίς καμία αναστολή.

β) Δεν δίνεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

γ) Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα τραπεζικά δάνεια τα οποία τρέχουν κανονικά με τους τόκους σαν να μην συμβαίνει τίποτα και τα οποία θα κοκκινίσουν πάλι με επακόλουθο σύντομα νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και διακινδύνευση της 1ης κατοικίας χιλιάδων δανειοληπτών.

δ) Δεν ρυθμίζει τις απολύσεις εργαζομένων λόγω της κρίσης. Μόνο την 1η εβδομάδα είχαμε 40.000 απολύσεις στον τουριστικό κλάδο και αναμένεται μέχρι τέλος Απριλίου να φτάσουν τις 400.000!! Επίσης δεν προβλέπει τίποτα για τις μετατροπές συμβάσεων εργασίας σε part time απασχόληση.

ε) Με τον όρο της «αναστολής των συμβάσεων εργασίας» για 500.000 εργαζόμενους και το επίδομα των 400 ευρώ τον μήνα (800 μέχρι τέλος Απριλίου) για όσες επιχειρήσεις «έκλεισαν», τους μετέτρεψε σε επιδοματούχους του ΟΑΕΔ, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα τους εργοδότες τους από κάθε μισθολογική και ασφαλιστική υποχρέωση.

στ) Δεν προβλέπει τίποτα για τα νοίκια (κατοικίας και επαγγελματικά), ωραίο το σύνθημα «μένουμε» σπίτι, αλλά πως θα πληρωθεί το ενοίκιο χωρίς εισοδήματα που σε λίγο χρόνο θα μετατραπεί μας διώχνουν από το σπίτι.

ζ) Δεν προβλέπουν καμία αποζημίωση για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς κλπ.) που έχουν μηδενικά εισοδήματα.

Αν δεν παρθούν γενναία μέτρα η χώρα οδεύει σε οικονομική καταστροφή και σε εκτίναξη της ήδη υψηλής ανεργίας και η οικονομική καταστροφή θα μετεξελιχθεί σε πρωτοφανή κοινωνική κρίση.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: