Αρθρογραφία Μελών

Ωσεί παρόντες.

του Χρήστου Κουτσονάσιου, Δικηγόρου Αθηνών

Πίσω από τον Μακρόν κρύφτηκε ο Μητσοτάκης, λέξη δεν είπε για την Βόρεια Μακεδονία, για τις «Πρέσπες» και για την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος χώρας, έκατσε στην γωνία και δεν μιλούσε. ‘Όλο το παιχνίδι που παίχτηκε εις βάρος της Βόρειας Μακεδονίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών στις Βρυξέλλες η Ελλάδα το παρακολούθησε από τη θέση του αμέτοχου και απαθούς παρατηρητή και αυτό για μην διαταράξει κι’ άλλο τις διαταραγμένες σχέσεις εντός του κόμματός του στο εν λόγω θέμα.

Τώρα θα μου πείτε αν πέσει η κυβέρνηση Ζάεφ από το γαλλικό βέτο και τις επερχόμενες εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία, αν βγει το εθνικιστικό VMRO, τι θα γίνει με το erga omnes και τους αλυτρωτισμούς; Εκτός από τους πανηγυρισμούς του Άδωνι και λοιπών ακροδεξιών, θα έχουμε αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πισωγύρισμα στα βόρεια σύνορά μας και ενίσχυση εκεί του Τούρκικου παράγοντα.

Ήδη ο βουλευτής Σαλμάς είπε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι, «σημασία έχει πως επετεύχθη η μη εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.». Μάλιστα, απίστευτη δήλωση, απίστευτου πολιτικού.

Μπορεί να εξαπατάς λίγους για κάποιο καιρό, ποτέ κανείς δεν μπορεί να εξαπατά πολλούς για πολύ καιρό, έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: