Δελτία Τύπου

Ανακοίνωση γρ. Τύπου ΠΡΑΤΤΩ για δήλωση κυβ. Εκπροσώπου σχετικά με erga omnes

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανησυχεί υποκριτικά για την εφαρμογή του erga omnes στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας. Ξεχνά ότι αυτό κερδήθηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι, πλέον, γνωστό, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούσαν από το 1996 να μην γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ ζητούσαν, όταν το ζητούσαν, το
erga omnes να αφορά μόνο τη διεθνή χρήση του ονόματος.

Aκόμα χειρότερα, Πρωθυπουργοί και των δύο αυτών κομμάτων είχαν συμφωνήσει ακόμα και με σκέτο «Μακεδονία» και κατά προέκταση όλα στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας θα ήταν παράγωγα αυτού του μονολεκτικού όρου.

Η Κυβέρνηση Σωτηρίας κέρδισε την πλήρη χρήση (το πραγματικό erga omnes) του νέου σύνθετου ονόματος έναντι όλων και για όλα, ασφαλώς με χρονοδιαγράμματα. O Πρωθυπουργός της ΝΔ δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη συμφωνία. Στη σύνοδο κορυφής έμεινε αδρανής θεατής, αποφεύγοντας να μιλήσει με οποιονδήποτε για το θέμα και χωρίς να φτιάξει συμμαχίες.

Η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση υπονομεύει με τη στάση της τη συμφωνία των Πρεσπών μόνο και μόνο για να επικαλείται ως δικαιολογία τα αποτελέσματα της δικής της πρακτικής. Θα έχει ως εκ τούτο μέγιστες ευθύνες για δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: