Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιοσύνης της Κίνησης Ιδεών & Δράσης ΠΡΑΤΤΩ

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΛΕΙ τα μέλη και τους φίλους του δικηγόρους, κατά το δημοψήφισμα της 5ης έως 11ης Ιουνίου 2018, να ψηφίσουν στις κάλπες που έχουν στηθεί στα δικαστήρια και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Πέραν του γεγονότος ότι, ανάλογες αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα της απονομής δικαιοσύνης και κορυφαίο επιστημονικό κεφάλαιο της χώρας πρέπει να λαμβάνονται κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου και δημόσιας διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών θα επιβαρύνει, έτι περαιτέρω, την ήδη εξαντλητική καθημερινότητα στην άσκηση της δικηγορίας.

Οι δικηγόροι και φίλοι του ΠΡΑΤΤΩ πιστεύουν ότι, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην διευκόλυνσης του απαιτητικού δικηγορικού λειτουργήματος μέσα από την αναβάθμιση της υφιστάμενης υποδομής.

Εκφράζουμε ταυτόχρονα τον δημοκρατικό προβληματισμό μας σχετικά με την εισαγωγή (για πρώτη φορά) της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καθώς αυτή, όπως εισάγεται, φαίνεται να απομειώνει τις εγγυήσεις για την μυστικότητα της ψηφοφορίας.

 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: