Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ για τις φοιτητικές εκλογές

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου, οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, καλούνται να διαμορφώσουν τις νέες συνθήκες στα Πανεπιστήμια. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς μετά από πολλά χρόνια , και τον κατάπτυστο νόμο Διαμαντοπούλου, επαναθεσμοθετείται η Συνδιοίκηση.  Σε μια περίοδο όπου ο φοιτητικός συνδικαλισμός έχει περιέλθει σε απαξίωση, με τα ποσοστά αποχής να είναι ιδιαίτερα υψηλά. Σε μια περίοδο που δεν διεξάγονται γενικές συνελεύσεις, όπου επικρατούν περιστατικά συνδιαλλαγής, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις μαζικές αντιγραφές της ΔΑΠ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Σε μια περίοδο που ο φοιτητικός συνδικαλισμός διεξάγεται με όρους πάρτι και πελατειακών λογικών, που τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς εντείνονται. Σε μια περίοδο που φιμώνονται προοδευτικές φωνές από τις συντηρητικές παρατάξεις, που επικρατεί το βίαιο σπάσιμο διαδικασιών, η μοναδική απάντηση είναι η δυναμική συμμετοχή των φοιτητών, που θα γυρίσουν την πλάτη σε εκείνους  που επιδιώκουν να βρίσκεται το φοιτητικό κίνημα εν υπνώσει. Η μοναδική απάντηση είναι η πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση των συλλόγων και του κινήματος.

Η οργάνωση Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να απαντήσουν με μαζική συμμετοχή και Δημοκρατία στις εκλογές της 16ης Μαΐου ενάντια στην αποπολιτικοποίηση, τον συντηρητισμό και τον αυταρχισμό. Καλούμε να στηρίξουν αυτές τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις που αγωνίζονται για ένα Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο το οποίο θα είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων.  Που θα λειτουργεί προς όφελος των αναγκών της κοινωνίας και όχι της κερδοφορίας.  Όλες εκείνες τις οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της συνδιοίκησης, σε απόλυτο βαθμό συμμετοχής των φοιτητών, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα ορθής και Δημοκρατικής λειτουργίας των πανεπιστημίων, αντιμετωπίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο και φαινόμενα διαπλοκής. Τις παρατάξεις αυτές που επιδιώκουν την ανασύσταση της ΕΦΕΕ  για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος,  την ομαλοποίηση των διαδικασιών και της εκπροσώπησης. Που στηρίζουν το θεσμό του ασύλου και θεωρούν υποχρέωση της ακαδημαϊκής κοινότητας την προάσπισή του καθώς  αποτελεί κεκτημένο δεκαετιών, συμβολοποιεί τις νικηφόρες μάχες του φοιτητικού κινήματος,  αλλά βάλλεται συνεχώς από τις φωνές της συντήρησης,  με απώτερο σκοπό την κατάργησή του. Τις παρατάξεις που με την καθημερινή τους δράση και πρακτική αναδεικνύουν και υπερασπίζονται τις Δημοκρατικές προοδευτικές αξίες.

Σε αυτές τις εκλογές, η αποχή δεν αποτελεί λύση. Οι νέοι και οι νέες πρέπει να βγουν μπροστά , να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για  το Πανεπιστήμιο που τους αρμόζει.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: