Ανακοινώσεις

Καταγγελία Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της ΔΑΠ ΠαΠει

Για μια ακόμη φορά φέτος γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που καταδεικνύει πλήρως το διαχρονικό ρόλο της ΔΑΠ. Η οργάνωση της ΝΔ στα πανεπιστήμια, μένοντας πιστή στις αντιδημοκατικές πρακτικές της, επιχείρησε να εμποδίσει τη συμμετοχή της παράταξης του Μπλόκο, που πρόσκειται στη Νεολαία Σύριζα, στις φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Οι τραμπούκικες αυτές λογικές που γυρνούν χρόνια πίσω το φοιτητικό συνδικαλισμό, παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και το δημοκρατικό τους χαρακτήρα.

Ακριβώς αυτές τις πρακτικές, τα «άριστα» κυκλώματα αντιγραφών και κάθε είδους πελατειακή εξυπηρέτηση, έχουν συμβάλει στην απαξίωση του φοιτητικού συνδικαλισμού και την απομαζικοποίηση των φοιτητικών εκλογών. Άραγε η ΔΑΠ όταν αναφέρεται σε εξωπανεπιστημιακές παρεμβάσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου,  κάνοντας λόγο για άσυλο ανομίας,  εννοεί και το στενό συνεργάτη τοπικού βουλευτή της ΝΔ, που δεν έχει καμία σχέση με τα φοιτητικά δρώμενα εδώ και 15 χρόνια, ο οποίος παρευρισκόταν στο ΔΣ ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ καθοδηγώντας την όλη διαδικασία;  Άραγε αποτελεί αυτό εκμετάλλευση προς όφελος πολιτικών μηχανισμών και φίμωση της φοιτητικής κοινότητας;

Η οργάνωση του Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ καταγγέλλει και αποδοκιμάζει ξεκάθαρα τους τραμπουκισμούς των νεοφιλεύθερων της ΔΑΠ που αποκλείουν δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις από τις εκλογικές διαδικασίες. Καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκμετάλλευση και την προσβολή  των φοιτητικών διαδικασιών από τοπικούς πολιτικάντηδες της ΝΔ προς όφελος ενίσχυσης της πολιτικής τους πελατείας οι οποίοι χέρι χέρι με τη ΔΑΠ επιχειρούν να καπελώσουν και να χειραγωγήσουν τη φοιτητική κοινότητα.

 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: