Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου ΠΡΑΤΤΩ

Περά από τα Εθνικά θέματα που χειρίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ news247 απάντησε και για τα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, για την επόμενη μέρα της εξόδου από το μνημόνιο, και τις συνεργασίες με άλλους πολιτικούς οργανισμούς της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ και Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την  έξοδο από το μνημόνιο δήλωσε ότι:  «… Τελειώνουμε με το Μνημόνιο και νομίζω ότι πρέπει να υλοποιήσουμε την πολιτική αποκατάστασης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αποκατάστασης της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας και αναβάθμισής της στο διεθνές περιβάλλον που είναι πάντα στη συμφωνία και στη συνεννόηση ανάμεσα στον ΑΝΕΛ και στον Συνασπισμό – ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα όσα λέγονται τελευταία για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε τη θέση της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ δηλώνοντας: «Βέβαια, δεν βλέπω λόγους να μην συνεχιστεί. Νομίζω το εξής: εμείς δεν θεωρούσαμε την Κυβέρνηση που θα δημιουργούνταν το 2015 Κυβέρνηση της Αριστεράς, έχω γράψει κι ένα βιβλίο αν θυμάστε επί του θέματος. Θεωρούσαμε ότι είναι μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. Επειδή ήταν μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, θα μπορούσε να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στις Αριστερές δυνάμεις και στις Λαϊκές Δεξιές δυνάμεις. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς μπορούσε να έρθει, αφού είχαν λυθεί τα προβλήματα που είχε σαν αντικείμενό της η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
Αυτό γιατί το λέω; Διότι κατά την γνώμη μου, την εμπειρία μου και όσα έχω διαβάσει και μελετήσει στη ζωή μου, ο χαρακτήρας μιας Κυβέρνησης δεν καθορίζεται από το ποιες δυνάμεις συμμετέχουν σε αυτήν, αλλά τι είδους προβλήματα λύνει. Ο Λένιν έλεγε ακόμη και την επανάσταση των Μπολσεβίκων του 1905 αστικοδημοκρατική, όχι γιατί άλλαξε ο χαρακτήρας των Μπολσεβίκων το 1917 που, ήταν, είπε σοσιαλιστική, αλλά τα καθήκοντα που είχε να λύσει, το να φύγει ο Τσάρος, να καθιερώσει μια Βουλή κ.ο.κ., μιας αστικής δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ και υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επιβεβαιώνει τις θέσεις για δημοκρατική, αγωνιστική και πατριωτική παράδοση που εκφράζονται μέσα από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΡΑΤΤΩ.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: