Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση ΠΡΑΤΤΩ Θεσσαλονίκης

Με έκπληξη -που γρήγορα μετατράπηκε σε εκνευρισμό- υποδεχθήκαμε την είδηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση για εισαγωγή διακριθέντων αθλητών και αθλητριών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η ρύθμιση που διευκολύνει τα νέα παιδιά που αθλούνται, ισχύει στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Επομένως, η κρίση του ΣτΕ προκαλεί διπλή έκπληξη και απογοήτευση.

Η περίεργη αυτή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καταδικάζει τη νεολαία μας σε αποχή από τον οργανωμένο και συστηματικό αθλητισμό και τους αθλητές μας σε αποχή από την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς όλο και λιγότερα παιδιά θα διαλέγουν τον κοπιαστικό και χρονοβόρο δρόμο του αθλητισμού και όσα το κάνουν, θα θυσιάζουν για το σκοπό αυτό τη μόρφωσή τους. Δυστυχώς, πρόκειται για άλλη μια απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που αντίκειται στη βούληση της κοινωνίας και στήνει στον τοίχο τους νέους ανθρώπους, στους οποίους η Πολιτεία οφείλει να εμπνεύσει πίστη στη Δημοκρατία και στους θεσμούς και να παρέχει τους υλικούς και άυλους όρους που απαιτούνται για να μείνουν, να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους την αντίθεσή μας σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναζητήσει τρόπους υπέρβασης αυτού του παραλογισμού, αφαιρώντας από τους ώμους των μαθητών – αθλητών το περιττό βάρος που πρόσθεσε η απόφαση του ΣτΕ μόλις δύο μήνες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις.

 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: