ΜΜΕ

Παρουσία Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα στην Ξάνθη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας  εκπροσώπησε την κυβέρνηση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ξάνθη.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Τόσκας είπε τα εξής σε εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ:

«Tιμούμε σήμερα αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, αυτούς που αγωνίστηκαν στα βουνά της Ελληνοβουλγαρικής Μεθορίου, στα οχυρά της περιοχής, όσους αγωνίστηκαν στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης, όσους μας έδειξαν το δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όσους αγωνίστηκαν για να σταματήσουν την επέλαση του ναζισμού και του φασισμού και συνέβαλαν στην κατάρρευσή του.

Όλοι αυτοί μας δείχνουν τον προσανατολισμό για τους αγώνες μας σήμερα, δείχνουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία απαιτούν αγώνα διαρκή και όχι αγώνα της μιας στιγμής.

Σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε σήμερα, σε δύσκολους καιρούς, να γυρίσουμε το καράβι στην κατεύθυνση της προόδου και της ανάπτυξης. Με όλες οι ενεργές δυνάμεις του λαούς μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και να οδηγήσουμε τη χώρα σε καλύτερους καιρούς.

Χρειάζεται να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε την ιστορία μας να τηρούμε τις παραδόσεις καθώς αντλούμε δυνάμεις για τα επόμενα βήματα στο μέλλον.»

Ερωτηθείς δε για την εκκρεμή υπόθεση των άταφων νεκρών του Αλβανικού μετώπου, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα και σημείωσε:

“Είναι ντροπή να υπάρχουν άταφοι νεκροί στα πεδία των μαχών. Όλες οι χώρες σέβονται τους νεκρούς που έχουν πέσει στο έδαφός τους όπως και η Ελλάδα έχει νεκρούς άλλης εθνικότητας που έπεσαν στο έδαφός μας και τους τιμούμε. Το ίδιο ελπίζω να κάνει και η Αλβανία, έστω και αργά”. 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: