ΜΜΕ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Ροδόπη για το ΕΣΠΑ αγροτών

Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ Αγροτών στον Πρωτογενή Τομέα, το οποίο ανοίγει στις 25 Αυγούστου, από οργανωμένες ομάδες παραγωγών, διοργανώνει η Κίνηση Ιδεών Πράττω-με επικεφαλής τον Νίκο Κοτζιά-μαζί με την Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλά-ΖΩ (ΤΟΡΑ).

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε Ξυλαγανή και Αίγειρο στις 9 και 10 Ιούλη αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, Κοσμά Παπαχρήστου, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, υπάρχει σχεδιασμός να γίνει ενημερωτική δράση και στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, όπου υπάρχουν δυνατότητες για καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ), κυρίως στα καφενεία όπου συγκεντρώνονται οι κάτοικοι, μια και δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι.
Ο κ. Παπαχρήστου κάλεσε τους Νέους Αγρότες και γενικά τους Αγρότες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες, αντιμετωπίζοντάς το ως Εθνικό Κεφάλαιο και όχι κομματικό.
Εξ άλλου αναφερόμενος ο κ. Παπαχρήστου στο κλείσιμο της Αξιολόγησης σχολίασε πως, «φάνηκε ΦΩΣ στην άκρη του Τούνελ. Το 2018 λήγει το πρόγραμμα και η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές. Υπάρχει η ρήτρα Ανάπτυξης για την μείωση του χρέους και δεσμεύσεις για το Χρέος για Μεσοπρόθεσμα μέτρα, που θα πρέπει συγκεκριμενοποιηθούν τους επόμενους δύο μήνες. Από εδώ και πέρα η Κυβέρνηση ρίχνεται στη μάχη της Καθημερινότητας και την μείωση της Ανεργίας, ενώ το Σεπτέμβριο ιδρύει την Τράπεζα Ανάπτυξης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπαχρήστου.

πηγή: http://www.ert.gr/komotinidyo-enimerotikes-ekdilosis-pratto-tora-gia-espa-agroton/

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: