Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ για τις φοιτητικές εκλογές

Στις 24 Μαΐου οι φοιτητές καλούνται  να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώσουν την κατάσταση των φοιτητικών συλλόγων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει ο φοιτητικός συνδικαλισμός έχει οδηγήσει στην  απομαζικοποίηση διαδικασιών, στην απουσία Γενικών Συνελεύσεων και σε φαινόμενα γενικότερης αποσυγκρότησης και περιθωριοποίησης των οργάνων συνδιοίκησης.

Παρόλα αυτά η αποχή δεν αποτελεί λύση. Αντιθέτως, ρίχνει νερό στο μύλο όλων των καθεστωτικών δυνάμεων που επιθυμούν το φοιτητικό κίνημα εν υπνώσει. Καθεστωτικές δυνάμεις που έχουν αξιακό κώδικα ο οποίος στηρίζεται στις πελατειακές λογικές των πάρτυ, των εκδρομών και διαφόρων ειδών «εξυπηρετήσεων». Η απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα βρίσκεται στην ανάγκη πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων, με όρους συμμετοχής και δημοκρατίας.

Ως Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ αγωνιζόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο του οποίου ο Δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας είναι αδιαπραγμάτευτος, μέσω της διατήρησης του Άρθρου 16 του Συντάγματος. Η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να υπόκειται σε λογικές κερδοσκοπίας. Βασικός πυλώνας της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου αποτελεί η συνδιοίκηση, η οποία εξασφαλίζει την πάταξη φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς, μέσω της ενίσχυσης του υγιούς συνδικαλισμού και τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης. Ξεχωριστή θέση κατέχει η προάσπιση και διατήρηση του θεσμού του Ασύλου. Τέλος, ζωτικής σημασίας για την αναδημιουργία του φοιτητικού κινήματος αλλά και την ορθή λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων είναι η ανασύσταση της ΕΦΕΕ.

Ως εκ τούτου, καλούμε τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και στηρίζουμε όλες εκείνες τις αριστερές και προοδευτικές παρατάξεις που προτάσσουν τα παραπάνω ως διακύβευμα και αντιπαρατίθενται με τον αυταρχισμό, τον συντηρητισμό και τις πελατειακές λογικές. Πρέπει να αναδειχτούν φωνές και δυνάμεις που θα καταστήσουν το φοιτητικό κίνημα αιχμή του δόρατος της ελληνικής νεολαίας, με σαφή πολιτική στόχευση. Η γενιά μας πρέπει να πάψει να ζει στο περιθώριο, ανακτώντας τα όνειρα και τις ελπίδες της.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: