Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ για την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για την ιστορία των λαών του κόσμου. Οι φασιστικές δυνάμεις υπέστησαν την τελειωτική ήττα. Η Σοβιετική Ένωση με τον Κόκκινο Στρατό, έχοντας κηρύξει το μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο κατά του Χίτλερ, εισέβαλε στη Γερμανία και ο πιο αιματηρός πόλεμος έλαβε τέλος.

Ο Ελληνικός λαός, ο οποίος αντιστάθηκε στο φασισμό με παροιμιώδη τρόπο, πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος. Στην πρωτοπορία του αγώνα κατά των κατακτητών και των δοσίλογων ήταν οι δυνάμεις του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ στις οποίες είχε συσπειρωθεί η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

Μετά από περίπου επτά δεκαετίες, οι δυνάμεις του σκοταδισμού και του φασισμού στην Ελλάδα προσπαθούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Η Χρυσή Αυγή, προερχόμενη από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, εκμεταλλευόμενη τις δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες που προκάλεσαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, έχει κάνει την εμφάνισή της στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ως Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ πιστεύουμε πως η μάχη για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Αλληλεγγύη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και πως η 9η Μαΐου, η οποία έχει ανακηρυχτεί ως ημέρα της Αντιφασιστικής νίκης, πρέπει να παραμείνει χαραγμένη στην ιστορική μνήμη των λαών.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: