Δελτία Τύπου

Πατριωτικό καθήκον η υπεράσπιση της Δημοκρατίας & η στήριξη του λαού

Πενήντα χρόνια από την 21η Απριλίου και οι απειλές κατά της Δημοκρατίας και των πολιτών έχουν αλλάξει μορφή, αλλά είναι παρούσες. Σήμερα δεν είναι οι συνταγματάρχες, αλλά οι υπερεθνικοί οργανισμοί, οι αγορές και οι δανειστές με μοχλούς το χρέος, τα ελλείμματα, την ανταγωνιστικότητα και τη θεοποίηση του νέο-φιλελευθερισμού και της δήθεν ελεύθερης αγοράς. Απομυζούν λαούς, υποτάσσουν συνειδήσεις, καταρρακώνουν έθνη και χαλιναγωγούν κυβερνήσεις, μέσω της παγκοσμιοποίησης.

Η βία της φτώχειας που οδηγεί στην καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι από τις χειρότερες μορφές βίας. Τροφοδοτεί το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό. Αυτό το περιβάλλον δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για το φασισμό και τα ναζιστικά κατάλοιπα του. Οι νοσταλγοί της δικτατορίας, που ξεδιάντροπα έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους, επιχειρούν να ξεγελάσουν τους πολίτες εκμεταλλευόμενοι μια εξουθενωμένη κοινωνία. Δεν λησμονείται ότι το δικτατορικό καθεστώς ευθύνεται για την προδοσία  της Κύπρου, τα σκάνδαλα με τις μεγάλες «αναπτυξιακές» συμβάσεις, την κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, τη σύλληψη και το βασανισμό χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών.

Πατριωτικό καθήκον είναι η συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και την αποτροπή της φτωχοποίησης του λαού μας, καθώς η επιβαλλόμενη δημοσιονομική πολιτική έχει φτάσει την κοινωνία στα όρια της.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: