Αρθρογραφία Μελών, ΜΜΕ

Η επίσκεψη του Ν. Κοτζιά να είναι προάγγελος μίας νέας σελίδας στις σχέσεις των δύο χωρών, ανέφερε ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ 

 13/02/2017, Αθήνα

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Χουάν Φουκ (Nguyen Xuan Phuc). Ο κ. Φουκ καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια τον κ. Κοτζιά και εξέφρασε, αφενός την ικανοποίηση και τη βούλησή του για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών, αφετέρου την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βιετνάμ θα είναι ακόμη ένα βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Βιετνάμ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ εξέφρασε, επίσης, τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και τόνισε τη σημασία της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και τη σημασία της τήρησης της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Επεσήμανε, δε, ότι -σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον Βιετναμέζο ομόλογό του- ο ίδιος θα δώσει εντολές στο υπουργικό του συμβούλιο για την ταχεία προώθηση των θεμάτων που αφορούν τη σύναψη συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών. Ακόμη, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να διευκολύνουν αμφότερες οι πλευρές τις εμπορικές συναλλαγές, εξαγωγές-εισαγωγές, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης και της εξάλειψης των γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς μετέφερε την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Βιετναμέζο ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα και αναφέρθηκε στην αγάπη και την αλληλοεκτίμηση που τρέφουν οι δύο λαοί, ο ένας για τον άλλο, ειδικότερα στο κίνημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς το Βιετνάμ κατά τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων του, γεγονός που συγκίνησε τον κ. Φουκ.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε και ο κ. Κοτζιάς την προώθηση της συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, αλλά και την προώθηση συνεργειών και του συμβατικού πλαισίου στον τομέα της ναυτιλιακής συνεργασίας, καθώς και τη συνεργασία των δύο χωρών στα πολιτιστικά και μορφωτικά θέματα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη του Βιετνάμ προς την ΕΕ, τόνισε ο κ. Κοτζιάς στον κ. Φουκ, ο οποίος ευχήθηκε αυτή η επίσκεψη να είναι προάγγελος μίας νέας σελίδας στις σχέσεις των δύο χωρών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σοφία Αραβοπούλου

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: