Αρθρογραφία Μελών

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ για το Κυπριακό

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ και συζήτησε το Κυπριακό. Μετά τη συνεδρίαση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, εργάζονται εντατικά για τη λύση του Κυπριακού. Στόχος είναι η διασφάλιση αισθήματος ασφάλειας και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών του νησιού.

Το Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής. Μόνο η κατάργηση των εγγυητικών-επεμβατικών δικαιωμάτων και η απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής συνάδει με το διεθνές Δίκαιο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, έχει αποσαφηνίσει τις θέσεις της Ελλάδας. Οφείλει και η Τουρκία να αποσαφηνίσει εάν θέλει μια ορθολογική, αποτελεσματική, λειτουργική λύση, ή μια κατ΄ επίφαση νομιμότητα που θα συγκαλύπτει τις παράνομες πράξεις της και θα συνιστά διαρκή απειλή για το μέλλον.

Το ΠΡΑΤΤΩ  θεωρεί ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση λύσης υποσκάπτει το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του συνόλου των πολιτών της.

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ για το Κυπριακό

  1. Οι σημερινές Θερμοπύλες βρίσκονται στο ελεύθερο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας,μέλους της ΕΕ.Συνομιλίες που στηρίζονται σε προσχέδιο Βικτώριας Νούλαντ δεν μπορούν να πουν ότι συνιστούν πρόταση λύσης αλλά υβρίδιο μεταμοντέρνας αποικίας.

    Posted by Σωκράτης Αργύρης | 19 Ιανουαρίου, 2017, 9:56 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: