ΜΜΕ

Δήλωση Nίκου Κοτζιά, στην τηλεόραση της ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου) προέβη στην ακόλουθη δήλωση στην ΕΡΤ:

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ : «Σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ συζητήσαμε για θέματα που άπτονται κυρίως της Αφρικής – ιδιαίτερα εξετάσαμε το Κονγκό -, της Συρίας και της μετανάστευσης, ενώ υπογράψαμε και την Συμφωνία Συνεργασίας και Πολιτικού Διαλόγου με την Κούβα.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που κάναμε το απόγευμα για τη μετανάστευση. Νομίζω ότι όλοι διαπιστώνουν την ανάγκη για μία πιο μακροπρόθεσμη πολιτική έναντι του συριακού προβλήματος, μία πολιτική που να μην αντιμετωπίζει μόνο τις αρνητικές του επιπτώσεις – δηλαδή τη μετανάστευση- αλλά να στοχεύει, πριν από όλα, στην ίδια την πηγή των προβλημάτων, που είναι ο πόλεμος. Επίσης, συζητήσαμε για τις μεθόδους και τους τρόπους προώθησης της ανθρωπιστικής συνεργασίας. Όσον αφορά την υπογραφή της συμφωνίας με την Κούβα, αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης των σχέσεων της χώρας αυτής με τη Δύση».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : «Κύριε Υπουργέ, είχατε και ιδιαίτερη συνάντηση με τον ομόλογό σας, τον Κουβανό Υπουργό, τον κ. Parrilla».

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: «Ναι, συζητήσαμε για τη διμερή συνεργασία. Συζητήσαμε για την πολιτική κατάσταση στην Κούβα και τις σχέσεις με τη διασπορά αυτής της χώρας. Με προσκάλεσε να την επισκεφθώ και πρόκειται να το πράξω στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου ταξιδιού στην Κούβα και το Μεξικό».

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: