ΜΜΕ

«Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες είναι τουλάχιστον ανεύθυνη επιλογή» απαντά ο Ν. Κοτζιάς στον Γ. Κουμουτσάκο

«Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων μέσω της στείρας και μονότονης δημόσιας επανάληψης του αιτήματος σύγκλησης του ΕΣΕΠ, είναι τουλάχιστον ανεύθυνη επιλογή που δεν συμβάλλει αλλά αντιθέτως υπονομεύει το κλίμα εθνικής συνεννόησης που το ίδιο το ΕΣΕΠ ως θεσμός ενσαρκώνει», απαντά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το ίδιο θέμα, και τις νέες επικρίσεις του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κομουτσάκου περί μη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση, για μια ακόμη φορά, επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις σχολιάζοντας επιλεκτικά την προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τη σύγκληση του ΕΣΕΠ και την ενημέρωση των μελών της Βουλής».

Ο υπουργός Εξωτερικών διατυπώνει την απορία του για τη «σιγή ιχθύος που τηρείται, εκ μέρους της ΝΔ ως προς τις δύο πρόσφατες εξαντλητικές ενημερώσεις επτάωρης διάρκειας που πραγματοποίησα, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώπιον των βουλευτών για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών». Προσθέτει δε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δείχνει μάλιστα να ποιεί την νήσσαν και σχετικά με την επιβεβαίωση από πλευράς ΥΠΕΞ της προγραμματιζόμενης διεξαγωγής του ΕΣΕΠ στο αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διεθνείς μου υποχρεώσεις στο εξωτερικό».

Η απάντηση του κ. Κοτζιά αφορά τη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου με την οποία επανήλθε εκ νέου στο ίδιο θέμα αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «πίσω από την ακατανόητη άρνηση του υπουργείου Εξωτερικών στο αίτημά μας για σύγκληση του αρμόδιου θεσμικού οργάνου, με το έωλο επιχείρημα ότι «έχει πραγματοποιηθεί προ πολλού ο εκ του νόμου προβλεπόμενος αριθμός των ετήσιων συνεδριάσεων του ΕΣΕΠ’», επισημαίνει ότι «το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οι όποιες επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όχι μόνο δεν ωφελούν, αλλά και μπορεί να βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα» και επαναλαμβάνει το αίτημά της ΝΔ.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: