Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της νεολαίας Πράττω για το Πολυτεχνείο

img_8118Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2016

Αντιπροσωπεία του Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ αποτελούμενη από τους Δ. Πατερέλη, Χρ. Μπλάνη και Χρ. Σκορδή κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου.

Μετά την κατάθεση ο Δ. Πατερέλης δήλωσε: «Το διακύβευμα του Πολυτεχνείου παραμένει ισχυρό και αναλλοίωτο. Πρέπει με γνώση και αξιοπρέπεια να υπηρετήσουμε τα μηνύματα των λαϊκών αγώνων διαφυλάσσοντας το δημοκρατικό κεκτημένο. Όπως και τότε έτσι και σήμερα, η δημοκρατία, η ελευθερία, η εθνική υπερηφάνεια, αποκτώνται με καθημερινό αγώνα».

Για την ιστορική αυτή ημέρα, το Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Πολυτεχνείο ζει,σε Μόνιμο Αγώνα μας καλεί»

Σαράντα τρία χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση, το Πολυτεχνείο εμπνέει και συγκινεί. Υπενθυμίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, πως τα οράματα του τότε είναι ακόμη και σήμερα επίκαιρα, κόντρα σε όσους προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σπιλώσουν τα γεγονότα της νύχτας εκείνης, προσβάλλοντας βάναυσα την ιστορική μνήμη.

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μήνυμα υπερηφάνειας. Η ιστορική νίκη του φοιτητικού κινήματος και της κοινωνίας, που πρόταξε τα ιδανικά της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, προανήγγειλε θριαμβευτικά τη μετέπειτα πτώση της Χούντας. Στιγμές σαν αυτή στην ιστορία των λαών, καταξιώνουν ολόκληρη την ύπαρξη τους νοηματοδοτώντας το παρόν και το μέλλον τους. Το Πολυτεχνείο αποτελεί τη ζωντανή αποτύπωση των παραπάνω. Ζωντανή, διότι τα οράματα από τα οποία εμπνεύστηκαν λαός και φοιτητές, αποτελούν τα πιο επίκαιρα προτάγματα μιας πολύπαθης κοινωνίας.

Το Πολυτεχνείο, το οποίο στέκεται ακόμη εδώ, αποτέλεσε την αφετηρία μιας νέας γενιάς, οικοδομώντας ξανά από το μηδέν τη Δημοκρατία, θεμελιώνοντας αξίες και αναδεικνύοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο την αποτελεσματικότητα της αλληλεγγύης και του μαζικού αγώνα. Αποτέλεσε ορόσημο για τις ζωές των ανθρώπων, που σημαδεύτηκαν από αυτό, και για την Ελληνική ιστορία. Eπέφερε τη συγκρότηση ενός συλλογικού ήρωα, του φοιτητικού κίνηματος. Υπενθύμισε στον ελληνικό λαό, πως καμία νίκη ενάντια στον ζυγό δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται με αγώνα, αυτοθυσία και αίμα.

Το διακύβευμα του Πολυτεχνείου παραμένει ισχυρό και αναλλοίωτο μέσα από το λαό που ενώθηκε με αυτό, μέσα από τις ψυχές που έφυγαν γι’ αυτόν το σκοπό, μέσα από κάθε ανυπότακτο μυαλό, οδηγώντας την κοινωνία στη χειραφέτηση από κάθε είδους φασιστικό αυταρχισμό. Είναι απαραίτητο να σταθούμε ξανά στα πόδια μας με επίγνωση και αξιοπρέπεια, να μην λησμονούμε τα μηνύματα των λαϊκών αγώνων, διαφυλάσσοντας το δημοκρατικό κεκτημένο. Τότε και τώρα, σήμερα και αύριο, η δημοκρατία, η ελευθερία, η εθνική υπερηφάνεια, αποκτώνται με διαρκή και καθημερινό αγώνα.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: