ΜΜΕ

Απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Ερώτηση της Βουλευτή κα Ντόρας Μπακογιάννη

1.    Όπως δήλωσα σε συνέντευξή μου η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την ομιλία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο, στο Ριζέ, δεν βασίστηκε στα μεταδοθέντα από το Γραφείο Τύπου της Αγκύρας και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα οποία γινόταν αναφορά σε δημοψήφισμα για τη Θράκη.

2.    Πηγή ενημέρωσης ήταν το επίσημο κείμενο της ομιλίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Τουρκίας και στο οποίο δεν γινόταν καμία αναφορά σε δημοψήφισμα. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έγινε βάσει του επίσημου κειμένου και για αυτό δεν περιέχει αναφορά περί δημοψηφίσματος.

3.    Αντιθέτως, τα μεταδοθέντα για το τουρκικό «Εθνικό Συμβόλαιο» υιοθετήθηκαν άκριτα από τη Νέα Δημοκρατία και τον Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη που έσπευσε να καταθέσει σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

4.    Η Ερώτηση της Ν.Δ. προκαλεί, επιπλέον την πρόσθετη απορία, καθώς ανώτατα στελέχη της έχουν θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών και στις Υπηρεσίες του και είναι αδύνατον να τους διαφεύγει ότι τα Γραφεία Τύπου των Πρεσβειών, ούτε υπάγονταν, ούτε υπάγονται, ούτε εποπτεύονται από το Υπουργείο Εξωτερικών.

5.    Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για την πραγματοποίηση ασκήσεων στείρας αντιπολίτευσης από τη Ν.Δ.. Η ασκούμενη πολιτική θα συνεχιστεί με νηφαλιότητα, ηρεμία, και αποφασιστικότητα.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: