ΜΜΕ

Τον Πόρο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας για την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων αναθηματικής πλάκας στην «οικία Καποδίστρια»

O Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόβ επισκέφτηκε τον Πόρο για την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της αναθηματικής πλάκας στην «οικία Καποδίστρια».

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της αναθηματικής πλάκας που τοποθετήθηκε στην πρώτη κατοικία του Ιωάννη Καποδίστρια παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόβ , εκπροσωπώντας την Ρώσικη Κυβέρνηση. Το παρών στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Πόρου έδωσε η Γεωργία Γεννιά βουλευτής Ά Πειραιά και νήσων και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιωτης Χατζηπέρος.

Η μαρμάρινη πλάκα τοποθετήθηκε σε ανάμνηση της έναρξης των επίσημων σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του διπλωματικού εκπροσώπου της Ρωσίας Μάρκ Βούλγαρη στον πρώτο Κυβερνήτη, στις 17 Σεπτεμβρίου 1828 και συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Πόρου και την Πρεσβεία της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε ότι η παρουσία του πρώτου Κυβερνήτη στον Πόρο και την Τροιζηνία ήταν καθοριστικής σημασίας και άφησε ανέπαφη τη σφραγίδα του, καθότι η εκλογή του έγινε στην 3η Εθνοσυνέλευση της Τροιζηνίας και δημιούργησε:

-τον πρώτο Ναύσταθμο του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους,

-τον πρώτο Τακτικό Στρατό στην Τακτικούπολη,

-το πρώτο Δημοτικό σχολείο και πολλά άλλα.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: