ΜΜΕ

Δηλώσεις Ν. Κοτζιά μετά την Τετραμερή Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας , κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της ΓΣ ΟΗΕ

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έχουμε προγραμματίσει και έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά από συναντήσεις, είτε διμερείς είτε πολυμερείς. Σήμερα, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Κροατίας και Ελλάδας, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, υπό το σχήμα μιας ενδοευρωπαϊκής συνεργασίας του νότου της ΕΕ και να συζητήσουμε για ζητήματα που αφορούν στο Brexit, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνεργασία σε οικονομικούς τομείς, όπως η πληροφορική και η ανάπτυξη της κοινής αγοράς, καθώς και σε προβλήματα που συνδέονται με τη μετανάστευση και το προσφυγικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κοινές δράσεις σε ποια θέματα συζητήσατε;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Έχουμε κοινές δράσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον τρόπο που αυτή θα οικοδομηθεί μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουμε να εξετάσουμε ποιές πολιτικές θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στους τομείς της ασφάλειας, της αμυντικής συνεργασίας, της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της οικονομίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ταύτιση απόψεων σε σχέση με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Σε μεγάλο βαθμό υπάρχει, γιατί είμαστε όλες χώρες, οι οποίες βρισκόμαστε στο νότιο μέτωπο της Ευρώπης και επηρεαζόμαστε άμεσα από τις επιπτώσεις που προέρχονται από τα ρεύματα των προσφύγων και από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και γιατί θεωρείτε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι σημαντική;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, που η Ελλάδα διαμορφώνει μια εσωτερική συμμαχία, μικρών και μεσαίων κρατών, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν κοινά συμφέροντα και κοινές θέσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστώ πολύ.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: