ΜΜΕ

Στην 71η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ συμμετέχει ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στη Νέα Υόρκη, στην 71η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Συνόδου, από την Παρασκευή 16 έως το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Κοτζιάς, θα έχει σειρά επαφών με ξένους ομόλογούς του, καθώς και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών. Θα παρευρεθεί, επίσης, στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη διατλαντική συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ και ΝΑΤΟ. Τέλος, θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για θέματα περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπου θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις.

Στο πρόγραμμα του κ. Υπουργού περιλαμβάνονται, επίσης, η διμερής συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, καθώς και σειρά επαφών με ομογενειακές και εβραϊκές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στο περιθώριο της Συνόδου, έχει προγραμματιστεί τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας, καθώς και τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Επίσης, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Παλαιστίνης.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί σε πληθώρα εκδηλώσεων για θέματα περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη Διαχείριση των Προσφυγικών και Μεταναστευτικών Μετακινήσεων Μεγάλης Κλίμακας και στην ετήσια εκδήλωση για τη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί, σήμερα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Wang Yi.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, στη συνέχεια, στο ενδέκατο ετήσιο δείπνο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο διοργανώνει το International Peace Institute.

Αύριο, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Εναρκτήρια Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη Διαχείριση των Προσφυγικών και Μεταναστευτικών Μετακινήσεων Μεγάλης Κλίμακας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει σε τετραμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, κ. Iyad Ameen Madani και διμερής συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Yun Byung-se.

Ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει, τέλος, σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: