ΜΜΕ

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών Βουλγαρίας, D. Mitov, στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας

Στο πλαίσιο των χωριστών διμερών υπουργικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016, στη Σόφια, στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, κ. Daniel Mitov.

Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί σειρά κοινών συνεργασιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν των ήδη υφιστάμενων συνεργασιών τόσο εντός της ΕΕ όσο και στο χώρο των Βαλκανίων. Ειδικότερα, αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης των δύο χωρών για θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη των επιπτώσεων του βρετανικού δημοψηφίσματος και με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν, στη συνέχεια, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, το Εκτελεστικό Πρόγραμμα της διμερούς Μορφωτικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας για τα έτη 2016-2018.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: