ΜΜΕ

Γεννιά: Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία 7 ετών πριν από τον διορισμό, εκτός του δημοσίου τομέα

12509242_744190899047048_7148898147863953768_nΤο Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε θετικά στην ερώτηση της Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων Γεωργία Γεννιά, με θέμα την «Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε συναφές αντικείμενο έως 7 έτη που έχει διανυθεί πριν από τον διορισμό, εκτός του δημοσίου τομέα».
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων όταν αυτή συνίσταται σε: α) άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή απασχόληση με έμμισθη εντολή και β) εξαρτημένη μισθωτή εργασία.
Παράλληλα, η προϋπηρεσία πρέπει αφενός μεν να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών της κατηγορίας / εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος κατά το χρόνο της ένταξης και μετά την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, όπου αυτή απαιτείται και αφετέρου να είναι συναφής με την εκτελούμενη εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 5.
Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα που αφορά στην ίση μεταχείριση τους και προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: