ΜΜΕ

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά με Dr. Mohamad Maliki Osman, Senior Minister of State and Foreign Affairs of Singapore

Νίκος ΚοτζιάςΟ Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα συνάντηση με τον Dr. Mohamad Maliki Osman, Senior Minister of State and Foreign Affairs of Singapore, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ASEM, στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων και διαπιστώθηκε η εκατέρωθεν βούληση για περαιτέρω προώθησή τους. Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στους ιστορικούς πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει το συντομότερο στην ίδρυση Πρεσβείας στη Σιγκαπούρη.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για διεθνή και περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα επενδύσεων. Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον ομόλογό του για την ανάδειξη του Πειραιά σε λιμάνι κομβικής σημασίας για την Μεσόγειο και την Ευρώπη και εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδας να προσελκύσει επενδύσεις στον τεχνολογικό και χρηματοπιστωτικό τομέα από τη Σιγκαπούρη. Οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν, τέλος, στην ανάγκη καλλιέργειας των διμερών πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ανταλλαγών, ζήτημα το οποίο θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη Σιγκαπούρη, τον προσεχή Νοέμβριο.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: