ΜΜΕ

Νίκος Κοτζιάς: H ελληνική πολιτεία συμβάλει με όλους τους τρόπους για την ενότητα όλων των Ορθοδόξων

Η ελληνική πολιτεία συμβάλει με όλους τους τρόπους για την ενότητα όλων των Ορθοδόξων εκκλησιών, δήλωσε  κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Χανίων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ Κοτζιάς που παρέθεσε δείπνο στους προκαθήμενους των Εκκλησιών που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε:

«Η ορθοδοξία είναι κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας, της ταυτότητας της πλειοψηφίας των πολιτών μας και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική πολιτεία συμβάλει με όλους τους τρόπους για την ενότητα και για την αγάπη και για τη συνεργασία των Ορθόδοξων Εκκλησιών όλων των Εκκλησιών και των κοσμικών.

Ερχόμαστε στην Κρήτη για να επιτελέσομε μια μεγάλη αποστολή, δήλωσε από την πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος που έφτασε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Χανίων.

«Με πολύ συγκίνηση επισκεπτόμαστε σήμερα την Κρήτη . Ερχόμαστε να επισκεφθούμε όχι μόνο εθιμοτυπικώς την όμορφη Κρήτη αλλά για να επιτελέσομε μια μεγάλη αποστολή.

Η Αγία μας Εκκλησία αποφάσισε συνοδικώς στην Κρήτη να γίνει η μεγάλη Ορθόδοξος συνάντηση των Εκκλησιών μας.

Ερχόμαστε με πολύ συγκίνηση , θα καταβάλομε κάθε προσπάθεια να δούμε τα προβλήματα του κόσμου και της Εκκλησίας να τα προσεγγίζομε και να σταθούμε στο ύψος όπως πρέπει και αρμόζει στην εποχή μας και στο χριστιανικό της λαό».

Στα Χανιά έφτασαν το απόγευμα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Σερβίας Ειρηναίος, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Τους ιεράρχες και τις αποστολές τους υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: