ΜΜΕ

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στo Πρακτορείο Independent Balkan News Agency και στον δημοσιογράφο Σπ. Σιδέρη

kotzias_borisov_tsΟ Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου Διαβαλκανικής Συνεργασίας στο πλαίσιο της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East European Cooperation Process – SEECP), στο Πράβετς της Βουλγαρίας, προέβη στην κάτωθι δήλωση στο δημοσιογράφο του Πρακτορείου Independent Balkan News Agency, Σπύρο Σιδέρη:

«Είχαμε μία εξαιρετικά καλή συνάντηση με το Βούλγαρο Πρωθυπουργό με τον οποίο συζητήσαμε την προετοιμασία της Διακυβερνητικής και το περιεχόμενο αυτής: ποιοι είναι οι βασικοί τομείς που θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας μέσω αυτής, όπως είναι τα οικονομικά, η εξωτερική πολιτική και ο ρόλος μας στην περιοχή. Μιλήσαμε και για άλλα ζητήματα, όπως είναι ο πολιτισμός, η έρευνα, η συνεργασία των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς μας σχέσεις καθαυτές όσον αφορά την κοινή δράση και τα κοινά έργα που μπορούμε να κάνουμε, μεγάλα έργα όπως είναι οι σιδηρόδρομοι, οι αυτοκινητόδρομοι και η ενέργεια, όπως και μικρότερα έργα που αφορούν στις διασυνοριακές σχέσεις μας. Συζητήσαμε και για τον τουρισμό, όπως ήταν φυσικό καθώς είναι γνωστό πόσο λατρεύουν οι Βούλγαροι την Ελλάδα και πόσο συχνά έρχονται.

Συζητήσαμε και για την ανάγκη να οργανώσουμε περισσότερες άτυπες συναντήσεις ανάμεσα στις ηγεσίες των δύο κρατών για να κουβεντιάσουμε ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος αλλά και της περιοχής.

Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλές συναντήσεις με τη βουλγαρική πλευρά, η μία που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η συνάντηση των δύο κυβερνήσεων σε φορμάτ πολλών υπουργών. Η δεύτερη είναι να επισκεφθεί ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός την Ελλάδα και η τρίτη είναι η επανάληψη της Διαβαλκανικής τον προσεχή Οκτώβριο. Υπάρχουν πολλές συναντήσεις που θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα μιας και Ελλάδα και Βουλγαρία, όπως συμφωνήσαμε με τον κ. Μπορίσοφ, αποτελούν άγκυρα σταθερότητας και ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: