ΜΜΕ

Κοινές δηλώσεις Ν. Κοτζιά και Ι. Κασουλίδη, μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

ts_esep_250516Ι. ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: Με πολλή χαρά, ύστερα από πρόσκληση του φίλου μου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκου Κοτζιά, είχα σήμερα μία πρωτότυπη, καινοτόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, όπου ενημέρωσα για τη διαδικασία και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις δυσκολίες που έχει η διαπραγμάτευση για τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Θέλω να σας πω ότι, όταν κατορθώσαμε, Ελλάδα και Κύπρος, το μεγάλο επίτευγμα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πετύχαμε πρώτον χάριν στην στενότατη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Αθήνας και Λευκωσίας, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα είναι απ’ εδώ ή απ’ εκεί, και το πετύχαμε επίσης γιατί η Βουλή των Ελλήνων συμπαραστάθηκε στην Κύπρο σθεναρά, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να επικυρώσει καμία διεύρυνση σε εκείνο το κύμα του 2004, εάν δεν περιελάμβανε την Κύπρο. Οπότε καταλαβαίνετε ότι και τώρα στις προσπάθειες της Κύπρου να αναζητήσει την απαλλαγή της από την τουρκική κατοχή, μπορεί μόνο να το πετύχει με στενή, με αδελφική συνεργασία με την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους και τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Για μένα είναι μεγάλη χαρά να συζητάω και να ακούω τη σκέψη του Γιάννη Κασουλίδη. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που δέχθηκε την πρόσκλησή μου συμμετοχής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, σαν συνέχεια της επίσκεψης του κ. Αναστασιάδη και της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Την Κύπρο την αγαπάμε, μας πληγώνει η κατοχή, αλλά μας γεμίζει με ελπίδα η συμπόρευση Ελλάδας-Κύπρου.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: