ΜΜΕ

Η Γεωργία Γεννιά στη Βουλή σχετικά με τη μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας

ΓεννιάΗ Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων, κα. Γεωργία Γεννιά τοποθετήθηκε από το βήμα του Κοινοβουλίου σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στη μεταρρύθμιση της Παιδείας.

Η κα. Γεννιά μιλώντας για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφερόμενη στο ολοήμερο σχολείο τόνισε ότι «Τίθεται σε εφαρμογή από το νέο σχολικό έτος μια σημαντική μεταρρυθμιστική παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο. Πρόκειται για τη δημιουργία του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» και επιτέλους «γίνεται πράξη η συνταγματική δέσμευση για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές της ίδιας βαθμίδας» «Αντιθέτως με αυτά που θέλετε, κύριοι της αντιπολίτευσης, να διαδίδετε στον τύπο για κατάργηση του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου», ενώ παράλληλα επισήμανε πως «με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ο ελάχιστος αριθμός για τη σύσταση τάξης νηπιαγωγείου μειώνεται σε 5 (από 7 που ήταν μέχρι σήμερα) για τις απομακρυσμένες και  δυσπρόσιτες περιοχές. Καθ’ αυτό τον τρόπο επεκτείνεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε όλους όπου και αν βρίσκονται!».

Εν συνεχεία αναφερόμενη στο φλέγον ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανάφερε ότι «Η προβλεπόμενη ρύθμιση για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ εναρμονίζεται πλήρως με τις αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας και θέτει αντικειμενικά κριτήρια που ενισχύουν το κύρος της διαδικασίας», τονίζοντας  ότι «Η πανσπερμία νομοθετικών ρυθμίσεων που κληρονόμησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών καθηγητών, θα πρέπει να κλειστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Εν συνεχεία η κα. Γεννιά για τα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης  τόνισε «Η συνολική αναδιάρθρωση πρέπει να απαντά στα ερωτήματα πώς και για ποιο σκοπό εκπαιδεύονται οι νέοι στα Πανεπιστήμια της χώρας, µε ποιους στόχους και µε ποιους τρόπους γίνεται η έρευνα μέσα σε αυτά, καθώς και σε ποιο επίπεδο και µε ποιο περιεχόμενο παράγεται και αναπαράγεται η γνώση».

Τέλος σε ότι αφορά στην έρευνα και στην καινοτομία τονίζοντας την υποχρέωση της Πολιτείας για τη χάραξη εθνικής πολιτικής στα ζητήματα έρευνας  ανέφερε ότι «Αποκαθίσταται η μονιμότητα των ερευνητών στην α’ & β’ βαθμίδα και όσον αφορά στα εργασιακά των ερευνητών, αίρονται οι νομικές ασάφειες του ν. 4310/2014» , ενώπαράλληλα «Αντιμετωπίζονται άμεσες εκκρεμότητες και υπάρχουσες ή διαφαινόμενες δυσλειτουργίες στη ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και στη λειτουργία των ερευνητικών φορέων». Επιπρόσθετα «Λαμβάνονται μέτρα για τον έλεγχο της αυθαιρεσίας και για τη λογοδοσία των οργάνων διοίκησης» και τέλος «Τροποποιείται ο τρόπος σύστασής των Περιφερειακών Συμβουλίων Έρευνας και Καινοτομίας εμποδίζοντας – στο μέτρο του εφικτού – την αναπαραγωγή πελατειακών δικτύων στις Περιφέρειες».

Κλείνοντας την ομιλία της η Βουλευτής δήλωσε ότι «ξεκάθαρη πρόθεση και θέση της Κυβέρνησης είναι να θέσει τους ουσιαστικούς πυλώνες, που δεν είναι άλλοι από την παιδεία, και να μην επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση της» τονίζοντας ότι«Όλη αυτή είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία εμπεριέχει ρυθμίσεις που είναι πέραν των συμφωνιών με τους δανειστές και προωθεί παρεμβάσεις που έχουν ένα αδιαμφισβήτητο θετικό κοινωνικό πρόσημο.  Λειτουργούν ως όχημα για την πραγματική ανάπτυξη της πατρίδας μας…»

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: