ΜΜΕ

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της τετραμερούς συνάντησης στη Θεσσαλονίκη

kotzias_lixi_210416Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ: Νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά στη συνεργασία μας με τους βόρειους γείτονές μας. Η σημερινή και η αυριανή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Εσωτερικών των τεσσάρων χωρών είναι άλλη μία δική μας πρωτοβουλία. Ξέρετε ότι κάποιοι από εδώ είναι καλεσμένοι και στη Ρόδο, τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, όπου οργανώνουμε μία διεθνή συνάντηση με αραβικές χώρες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το κύριο αντικείμενο της συζήτησής μας ήταν η διασυνοριακή συνεργασία, όχι μόνο στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και στα ζητήματα που αφορούν στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνεργασία στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα καθώς και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πρέπει να σημειώσω εδώ, ότι κουβεντιάσαμε και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε σε σχέση με τρίτα κράτη αλλά και για τη στάση που τηρούν οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κουβέντα έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Ακούστηκε σειρά προτάσεων. Συμφώνησαν όλες οι πλευρές με τις βασικές προτάσεις που κάναμε εμείς.

Συνεχίζουμε αύριο με πιο εξειδικευμένα ζητήματα, της αστυνομικής συνεργασίας και της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία. Και συμφωνήσαμε στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης ότι αυτή, η με αυτόν τον τρόπο δομημένη συνάντηση των κρατών που έχουν κοινά σύνορα στη Βαλκανική, θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δηλαδή θα πάρει ένα θεσμικό, σταθερό χαρακτήρα.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: