ΜΜΕ

Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, μιλά για την Ελλάδα του σήμερα μέσα από τα μάτια της Ελληνικής Ομογένειας, στην Εύα Μπούρα στην εκπομπή Europe της ΕΡΤ 1

Κόκκινος ΓΓΑΕΟ Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, συμμετείχε στην εκπομπή Europe της ΕΡΤ 1 στις 9 Απριλίου 2016 και μίλησε στην δημοσιογράφο Εύα Μπούρα, για την Ελλάδα του σήμερα μέσα από τα μάτια της Ελληνικής Ομογένειας.

Για να δείτε την εκπομπή πατήστε εδώ

ΕΡΤwebtv

«Ευρώπη, μέσα από τα μάτια των Ελλήνων της διασποράς με φόντο την προσφυγική κρίση και την επανεμφάνιση φαινομένων τρομοκρατίας» ήταν το βασικό θέμα της εκπομπής.

Οι ευρωπαϊκές αξίες δεκαετιών δοκιμάζονται τους τελευταίους μήνες. Αλληλεγγύη, δημοκρατικές αξίες, ασφάλεια, δεν θεωρούνται δεδομένα μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο. Ισλαμική τρομοκρατία, προσφυγική κρίση, ευρωσκεπτικισμός, άνοδος της ακροδεξιάς αλλά και οικονομική κρίση ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ενισχύουν τις φυγόκεντρες και διασπαστικές τάσεις.

Πώς μπορούν να αντιδράσουν οι υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ιδέας; Υπάρχει η δυνατότητα για κοινή γραμμή χάραξης πολιτικής αντιμετώπισης των κινδύνων; Ποια μπορεί να είναι η συμβολή των ελληνικών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο; Ποιος ο ρόλος της Εκκλησίας και τι λύσεις προτείνει; Σε ποιες ενέργειες μπορεί να προβεί το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού;

Στην εκπομπή μίλησαν στην Εύα Μπούρα, ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας, Ναπολέων Μαραβέγιας και ο συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης, Πάνος Τιργάζης. Στην εκπομπή παρενέβησαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ και ο Στέφανος Ταμβάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες της διασποράς.

Ακόμα, οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2016. Πόσο μας επηρεάζουν οι εξελίξεις στη ευρύτερη περιοχή; Υπάρχουν περιθώρια αύξησης των αφίξεων στη χώρα μας και πόσο ρεαλιστικές είναι οι εκτιμήσεις που μιλούν ακόμα και για 25 εκατομμύρια αφίξεις; Πού πρέπει να στοχεύουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις; Μπορεί τελικά η φετινή τουριστική περίοδος να είναι ο καταλύτης θετικών εξελίξεων και στην οικονομία και την απασχόληση; Καλεσμένη στο στούντιο ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Πηγή: ΕΡΤ

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: