ΜΜΕ

Μιχάλλης Κόκκινος: «Δύναμή μας η πολιτιστική μας κληρονομιά»

Κόκκινος ΓΓΑΕΣτην δύναμη της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία στηρίζει τον Ελληνισμό, όπου κι αν βρίσκεται, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ως γενεσιουργό και απόλυτο συστατικό της ταυτότητας του Έλληνα της διασποράς, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνσιμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλης Κόκκινος απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιθακησίων «Ο Οδυσσέας» στη Μελβούρνη.

Ο κ. Κόκκινος, παρέστη στην εκδήλωση στο πλαίσιο της υπηρεσιακής αποστολής του στην Αυστραλία, συνοδευόμενος από την πρέσβη της Ελλάδας Αικατερίνη Ξαγοράρη και την γενική πρόξενο στη Μελβούρνη Χριστίνα Σημαντηράκη. Μια εκδήλωση με τίτλο «Celebrating our Founders» πλημμυρισμένη από Ιθακησίους και άλλους ομογενείς που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Out of the Earth: The Life and Times of A J J Lucas» που εξιστορούσε τη ζωή του ιδρυτή του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιθακησίων «Ο Οδυσσέας», Antony John Jereos Lucas (Lekatsas) κάνοντας και μία αναδρομή παράλληλα στην ιστορία του παροικιακού Ελληνισμού στη Μελβούρνη, αφού η ιστορία της Μελβούρνης αλλά και της εκεί Ελληνικής παροικίας είναι συνυφασμένη με την παρουσία και των Ιθακησίων. Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ήταν η κινηματογραφίστρια Katrina Lucas, δισέγγονη του κ. A J J Lucas και ο Mark Andersson.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν επίσης και όλοι όσοι προήδρευσαν του παροικιακού οργανισμού από το 1916 μέχρι σήμερα, ενώ τις τιμητικές πλακέτες όσων δεν βρίσκονται πια στη ζωή, παρέλαβαν οι απόγονοί τους.

Μετά την απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης αφιερωμένης στον κ. Antony John Jereos Lucas στο πλαίσιο της οποίας απηύθυναν χαιρερετισμού,ς εκτός από τον κ. Κόκκινο, η πρέσβης Αικατερίνη Ξαγοράρη καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης Βικτωρίας Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: