ΜΜΕ

Δήλωση του Νίκου Κοτζιά μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Υπουργός Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Γ. Συριόπουλο (Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2016)

Σε συνέχεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχαμε την τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συζητήσαμε για σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, κυρίως για το Ιράν, τη Ρωσία, τη Λιβύη και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γαλλίας για τη Μέση Ανατολή.

Συζητήσαμε και επιμείναμε, από ελληνικής πλευράς, για την ανάγκη διεξαγωγής ενός εκτεταμένου διαλόγου με τη Ρωσία, τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι δεσμευτικά. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις και προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την πολιτική της, δεν μπορούμε να πάψουμε να προσπαθούμε να είμαστε σε συζήτηση και σε συνεργασία μαζί της.

Το ίδιο είπαμε και για το Ιράν, ότι δηλαδή το Ιράν είναι ένα κράτος το οποίο προσβλέπει στην ανάπτυξη των σχέσεών του με τη Δύση και ιδιαίτερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, τις οποίες περιέγραψα ως «προσέγγιση μέσα από την αλλαγή», να προσεγγίσουμε δηλαδή το Ιράν για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και να αλλάξουμε τις όποιες συνθήκες, πολιτικές και κοινωνικές, υπάρχουν σε αυτές τις χώρες».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής για τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, οι επαφές που είχατε στο περιθώριο…

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: «Είναι φυσιολογικό, όντας εδώ με τους Υπουργούς Εξωτερικών της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουμε μια σειρά συζητήσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν και θα προετοιμάσουν τη λήψη, όσο το δυνατόν, καλύτερων αποφάσεων την Πέμπτη και την Παρασκευή».

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: