ΜΜΕ

Κυρώσεις κατά των κρατών – μελών της Ε.Ε. που παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Κυρώσεις κατά των κρατών – μελών της Ε.Ε. που παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «ενώ στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση υπάρχουν και κανόνες και κυρωτικοί μηχανισμοί ώστε ένα κράτος όταν τους παραβιάζει, να υφίσταται σκληρές και άμεσες κυρώσεις, σε ό,τι αφορά τα λοιπά θέματα υπάρχει ένα τεράστιο δημοκρατικό κενό, γιατί η παραβίαση των κανόνων της Ε.Ε. δεν συνοδεύεται από κυρώσεις και πολύ περισσότερο από άμεσες κυρώσεις».

«Δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη δύο ταχυτήτων και πολύ περισσότερο Ευρώπη αλά καρτ, για αυτό και πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για την μία και ενιαία Ευρώπη και σε θέματα Δημοκρατίας και σε θέματα πολιτισμού» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική για την πρακτική ορισμένων χωρών να κλείνουν τα σύνορά τους.

Ο κ. Πιτέλα, συμφώνησε πως είναι «απαράδεκτο να υπάρχουν διπλοί κανόνες, να υπάρχουν δύο ειδών κράτη, τα οποία αφενός μεν κράτη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, κράτη τα οποία σέβονται και συμμορφώνονται προς τους κανόνες της Ευρωπαϊκής ενώσεως, και κράτη τα οποία δεν σέβονται και δεν συμμορφώνονται προς τους κανόνες αυτής».

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: